Nikah kısa, düğün pahalı gelince çözümü ‘yarım’ düğünde buldular

İstanbul’da Yeni Bir Düğün Trendi: Yarım Düğün

İstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmeleri Esnaf Odası, çiftlerin artan düğün maliyetleri ve talepleri doğrultusunda yeni bir uygulamaya imza attı.

Yarım Düğün adı verilen bu yeni uygulama ile nikah merasimi, ilk dans, pasta kesimi ve takı töreninden oluşan organizasyonlar 2 saatlik bir süre içerisinde gerçekleştirilerek düğün tamamlanıyor.

Amacı Takı Kaybını Önlemek

İstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Adem Sönmez, geleneksel düğünlerdeki kısa süreli merasimlerin takı kaybına neden olduğunu belirterek, ‘Yarım Düğün’ projesi ile bu sorunu ortadan kaldırmayı hedeflediklerini ifade etti. Sönmez, projenin başlangıcının çiftler ve ailelerinin talepleri doğrultusunda olduğunu vurgulayarak, düğünlerin sadece 15-20 dakika süren seremoniler olmaması gerektiğini dile getirdi.

“Her İki Tarafın da Kazanabileceği Bir Proje”

Yarım Düğün uygulamasının hem gelin ve damatlar hem de işletmeler için kazançlı olduğunu belirten Sönmez, düğünlerin tamamlandığı mekanlarda yaşanan sıkışıklığı ortadan kaldırmayı amaçladıklarını söyledi.

‘2 Saatlik Sürede Doyasıya Eğlenebilirler’

İstanbul’da bir düğün salonu işletmecisi olan İbrahim Çevik, Yarım Düğün uygulamasının hem çiftler hem de işletmeler için avantajlı olduğunu belirterek, düğünlerin uzun saatler süren organizasyonlar olmaktan çıktığını ve 2 saatlik bir süre içerisinde doyasıya eğlence imkânı sağladıklarını dile getirdi.

“Düğün Bir Kez Yaşanır”

Düğünlerin tam olarak kutlanması gerektiğini savunan Leyla Uzun, Yarım Düğün uygulamasını saçma bulduğunu ifade ederek, insanların bir kez evlendiğini ve bu özel günün tam anlamıyla yaşanması gerektiğini belirtti. Uzun, düğünlerin sosyal yardımlaşma ve aile birliği için önemli olduğunu vurguladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Umut Halavart – Yaşam

Related Posts

Özgür Demirtaş’tan Sezen Aksu’ya satış tepkisi: “Büyük fiyasko”

Türk pop müziğinin divası Sezen Aksu, 30 albüm ve 21 singledan oluşan müzik kataloğunu 18 milyon dolar (yaklaşık 695 milyon TL) Universal Music Group’a devretti. Büyük yankı uyandıran bu satışa ilişkin Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş’tan tepki …

Tarlada isyan: ‘Biz artık et, süt, yoğurt alamıyoruz’

Aydın’ın Atça beldesinde çilek üreticiliği yapan Türkan Sarıkaya ve yöre halkı, artan maliyetler ve yaşadıkları zorluklar karşısında isyan etti. Tarlada çalışan işçilerden biri ise günlük 700 lira yevmiye aldığını belirterek, “Biz artık et, süt, yoğurt alamıyoruz. Her şey çok pahalı. Ev kiraları 10-15 bin lira olmuş. Biz de mağduruz, mal sahipleri de” dedi.

Boğaz’ın incisi için 950 milyon lira istediler: Dev köşk için flaş karar

Koza Altın, Bebek’te bulunan gayrimenkulü satışa çıkarmıştı ancak yeterli talep olmayınca iptal edildi. Sahil yolunda denize nazır manzarası kapanmaz nitelikteki köşk 950 milyon lira + KDV’den düşük olmayacak fiyattan ihaleyle satılacaktı. TOPLAM …

Maliye OSB ve şehir giriş çıkışlarını markaja aldı: OSB’lerde 50 bin, yollarda 35 bin denetim

Maliye OSB ve şehir giriş çıkışlarını markaja aldı: OSB’lerde 50 bin, yollarda 35 bin denetim

Bakan Kacır: Yeni sanayi alanları kurguluyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Güneş panelinden ticari araçlara, beyaz eşyadan demir çeliğe pek çok alanda, Avrupa değer zincirlerinin en önemli oyuncusuyuz. 22 yıl önce 36 milyar dolar olan yıllık ihracatımız, bugün 265 milyar dolara ulaştı. Türkiye bugün, Çin’den sonra Orta Avrupa’ya kadar uzanan geniş kuşakta, en fazla ürünü rekabetçi şekilde en fazla ülkeye ihraç edebilen ülkedir” dedi.

Anlaşma sağlanamazsa fatura ağır: AB, ABD mallarına 100 milyar euroluk ek vergi getirebilir

AB, ABD ile ticaret müzakerelerinde ilerleme sağlanamaması halinde, 100 milyar euroluk Amerikan ürününe ek vergi uygulamaya hazırlanıyor. Bloomberg’in aktardığına göre, karşı önlemler yarın üye ülkelerle paylaşılacak ve son liste için bir aylık istişare süreci başlatılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir