İstanbul’da fatura krizi! Sayaçlar okunamadı, 4 kat fazla ödeme çıktı

İstanbul İSKİ ve İGDAŞ Personeli İş Yavaşlatma Eyleminde

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı İSPER A.Ş. bünyesinde çalışan İSKİ ve İGDAŞ personeli, uzun süredir devam eden toplu iş sözleşmesi sürecinden sonuç alınamaması ve düşük ücretler nedeniyle mart ayında iş yavaşlatma eylemine başladı.

Sayaçlar Okunamadı

İstanbul genelinde İSKİ ve İGDAŞ sayaçları okunmayınca sistem tıkandı. İBB ilgili birimlere 2 Nisan’da gönderdiği yazıda sahadaki sayaç okuma personelinin sayısının bine yükseltilmesine rağmen 540 bin abonenin sadece yüzde 31,12’sine ait sayaçları okuduğunu belirtti.

Kıyas Fatura Kesilecek

O günden beri sayaçlar tam okunmadığı için İSKİ de su faturalarını “kıyas fatura” olarak çıkarmaya başladı. İstanbul halkı önümüzdeki günlerde İSKİ tarafından aldığı su faturalarının üzerinde “Kıyasla okunmuştur” ya da “Tahmini hesaplama yapılmıştır” ifadeleri geçecek biçimde alacak.

Öte yandan kıyas faturaların masa başında kesildiği anlardan bir görüntü de ortaya çıktı.

4 Kat Fazla Fatura

Kıyas faturaların yüksek geldiğini ifade eden bazı İstanbullular sosyal medyadan isyan etti. Sosyal medyadan son İSKİ faturasını paylaşan aboneler ortalama faturalarına göre 4 kat daha yüksek fatura geldiğini belirtti.

Kıyas Fatura Nedir?

Abonelerin o fatura döneminde kullandığı su miktarının ölçümü yerine önceki aylardaki ortalama tüketim miktarının baz alınarak hazırlanan faturalandırma biçimine “kıyas fatura” denmekte. Bu durum da ortalama tüketiminin altında su kullanan aboneler açısından mağduriyet yaratabilir.

Related Posts

Çin’in üretim sektöründe tehlike çanları

ABD Başkanı Donald Trump’ın göreve geldiğinde gümrük vergilerini karşılıklı olarak artırdığı Çin’in büyümesi daraldı.

İhracatta sürpriz artış: Suriye Almanya’yı geride bıraktı!

Avrupa pazarındaki daralma nedeniyle zorlanan nakliyecilere rahat nefes aldıran gelişme, Suriye taşımalarıyla geldi. Gümrük engellerinin aşılmasıyla birlikte Suriye sınırında yaşanan hareketlilik dikkat çekiyor.

Brent petrolde Kasım 2021’den bu yana en sert düşüş

Küresel talep zayıflığı ve arz fazlası beklentileri, petrol piyasalarını baskı altına aldı. Brent petrol, yüzde 16’yı aşan aylık kayıpla 62,57 dolardan işlem görüyor. Bu düşüş, Kasım 2021’den bu yana yaşanan en büyük aylık gerileme olarak kayıtlara geçti.

ABD’den İran ve Çin’e tokat: Yeni yaptırım kararları aldı

ABD, “İran Devrimi Muhafızları Ordusu (IRGC) adına balistik füze malzemeleri tedarikinde rol oynadıkları” gerekçesiyle İran ve Çin’den 6 kişi ve 6 kuruluşa yaptırım kararı aldı.

4 büyük kurumdan üst düzey temsilciler Boğaziçi Üniversitesi Finans Zirvesi’ne katılacak

Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi, Sermaye Piyasası Kurulu, Merkez Bankası ve Türkiye Varlık Fonu gibi kurumların üst düzey temsilcilerin de katılacağı Boğaziçi Üniversitesi Finans Zirvesi 2025 10-11 Mayıs’ta düzenlenecek.

Malatya’daki çimento ve hazır beton firmalarından sözlü savunmalar alındı

Rekabet Kurulunca, Malatya’da çimento, hazır beton ve agrega üretimi ile satışı alanında faaliyet gösteren teşebbüsler hakkında yürütülen soruşturmada sözlü savunma toplantısı gerçekleştirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir