Trump geldi güven gitti: Tüketicinin güveni 2022Den bu yana en düşük seviyede

Michigan Üniversitesi Tarafından Yapılan Araştırmaya Göre Tüketici Güven Endeksi Nisan Ayında Düştü

Michigan Üniversitesi tarafından Amerikalı tüketicilerin eğilimleri doğrultusunda hazırlanan tüketici güven endeksi, nisan ayına ilişkin öncü verileri açıkladı.

Verilere göre, tüketici güven endeksi nisanda geçen aya kıyasla 6,2 puan azalarak 50,8 seviyesine geriledi ve Haziran 2022’den beri en düşük seviyeyi gördü.

Beklentilerin altında kalan bu veri, piyasaların bu dönem için 54 değerini tahmin ettiği tüketici güven endeksinin mart ayında 57 seviyesinde bulunduğunu gösterdi.

Amerikalıların şu anki finansal koşullara ilişkin değerlendirmesini yapan mevcut ekonomik koşullar endeksi nisanda aylık bazda 7,3 puan azalarak 56,5’e geriledi.

Tüketici beklentilerini yansıtan uzun vadeli tüketici beklentileri endeksi de aynı dönemde 5,4 puan azalarak 47,2 değerine indi.

Enflasyonda Yükseliş Beklentisi Artıyor

Nisan ayında tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentisi yüzde 5’ten yüzde 6,7’ye yükselerek 1981 yılından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Kısa vadeli enflasyon beklentisinin art arda 4 ayda 0,5 puan veya üzerinde artması dikkat çekici bir durum olarak karşımıza çıktı.

Uzun vadeli enflasyon beklentisi de yüzde 4,1’den yüzde 4,4’e yükselirken, 1991 yılından bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

“Trump’ın Başlattığı Ticaret Savaşı Güveni Düşürdü”

Tüketici güven endeksiyle ilgili açıklamalarda bulunan Tüketici Anketleri Direktörü Joanne Hsu, tüketici güveninin dört aydır üst üste düşüş gösterdiğini belirtti.

Ticaret savaşı konusundaki endişelerin artmasıyla birlikte tüketici güveninin geçen yılın sonundan bu yana yüzde 30’dan fazla gerilediğine dikkat çeken Hsu, tüketicilerin resesyon riskini artıran pek çok uyarı işareti verdiğini vurguladı.

Hsu, iş koşulları, kişisel mali durum, gelirler, enflasyon ve iş gücü piyasalarına dair beklentilerin bu ay kötüleşmeye devam ettiğini belirtti.

Gelecek yıl işsizlik oranının artmasını bekleyen tüketicilerin sayısının beşinci ay üst üste arttığına dikkat çeken Hsu, nisan ayında 2009 yılından bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını ifade etti.

Hsu, tüketici görüşlerinin 9 Nisan’daki tarife açıklamaları öncesinde toplandığını belirtti.

Related Posts

Özgür Demirtaş’tan Sezen Aksu’ya satış tepkisi: “Büyük fiyasko”

Türk pop müziğinin divası Sezen Aksu, 30 albüm ve 21 singledan oluşan müzik kataloğunu 18 milyon dolar (yaklaşık 695 milyon TL) Universal Music Group’a devretti. Büyük yankı uyandıran bu satışa ilişkin Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş’tan tepki …

Tarlada isyan: ‘Biz artık et, süt, yoğurt alamıyoruz’

Aydın’ın Atça beldesinde çilek üreticiliği yapan Türkan Sarıkaya ve yöre halkı, artan maliyetler ve yaşadıkları zorluklar karşısında isyan etti. Tarlada çalışan işçilerden biri ise günlük 700 lira yevmiye aldığını belirterek, “Biz artık et, süt, yoğurt alamıyoruz. Her şey çok pahalı. Ev kiraları 10-15 bin lira olmuş. Biz de mağduruz, mal sahipleri de” dedi.

Boğaz’ın incisi için 950 milyon lira istediler: Dev köşk için flaş karar

Koza Altın, Bebek’te bulunan gayrimenkulü satışa çıkarmıştı ancak yeterli talep olmayınca iptal edildi. Sahil yolunda denize nazır manzarası kapanmaz nitelikteki köşk 950 milyon lira + KDV’den düşük olmayacak fiyattan ihaleyle satılacaktı. TOPLAM …

Maliye OSB ve şehir giriş çıkışlarını markaja aldı: OSB’lerde 50 bin, yollarda 35 bin denetim

Maliye OSB ve şehir giriş çıkışlarını markaja aldı: OSB’lerde 50 bin, yollarda 35 bin denetim

Bakan Kacır: Yeni sanayi alanları kurguluyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Güneş panelinden ticari araçlara, beyaz eşyadan demir çeliğe pek çok alanda, Avrupa değer zincirlerinin en önemli oyuncusuyuz. 22 yıl önce 36 milyar dolar olan yıllık ihracatımız, bugün 265 milyar dolara ulaştı. Türkiye bugün, Çin’den sonra Orta Avrupa’ya kadar uzanan geniş kuşakta, en fazla ürünü rekabetçi şekilde en fazla ülkeye ihraç edebilen ülkedir” dedi.

Anlaşma sağlanamazsa fatura ağır: AB, ABD mallarına 100 milyar euroluk ek vergi getirebilir

AB, ABD ile ticaret müzakerelerinde ilerleme sağlanamaması halinde, 100 milyar euroluk Amerikan ürününe ek vergi uygulamaya hazırlanıyor. Bloomberg’in aktardığına göre, karşı önlemler yarın üye ülkelerle paylaşılacak ve son liste için bir aylık istişare süreci başlatılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir