Yeni Zigana Tüneli’nden 2 yılda 3 milyon 490 bin araç geçti

Zigana Dağı’ndaki Avrupa’nın ve Türkiye’nin En Uzun Çift Tüplü Tüneli 3 Mayıs 2023’te Açıldı

Zigana Dağı’nın eteğinde, dünyanın üçüncü, Avrupa ve Türkiye’nin en uzun çift tüplü kara yolu tüneli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 3 Mayıs 2023’te ulaşıma açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon’u Gümüşhane üzerinden Bayburt ve Erzurum’a bağlayan Zigana Tüneli’nin, 2 yılda 3 milyon 490 bin aracın kullandığını belirtti.

Bakan Uraloğlu, tünelin 14,5 kilometrelik uzunluğuna ve bağlantı yollarıyla 15,1 kilometreye ulaşan boyutuna dikkat çekerek, “Zigana Tüneli, 8 kilometre kısalan güzergahta seyahat süresini otomobiller için 10 dakika, ağır tonajlı araçlar için ise 60 dakika azalttı.” açıklamasında bulundu.

Tünelin yapımında %100 yerli ve milli kaynakların kullanıldığını vurgulayan Uraloğlu, “Zigana Tüneli ve bağlantı yolları sayesinde Karadeniz sahil kesimindeki yerleşim bölgeleri, limanlar, turizm ve sanayi merkezlerine trafik akışını kesintisiz hale getirdik. Bu proje, sürücülere daha güvenli ve konforlu bir ulaşım imkanı sunuyor.” şeklinde konuştu.

Bakan Uraloğlu, Uluslararası Yol Federasyonu tarafından “yapım metodolojisi” kategorisinde en iyi proje seçilen Zigana Tüneli’nin, dik yamaçlardan taş düşmesi gibi problemleri ortadan kaldırarak sürücülere daha güvenli ve konforlu bir ulaşım sağladığını belirtti. Aynı zamanda tünelin, 2 yılda 245 milyon lira zaman ve 256 milyon lira akaryakıt tasarrufu yapılmasını sağladığını ve 15 bin ton emisyon azaltımına yardımcı olduğunu ifade etti.

Related Posts

Özgür Demirtaş’tan Sezen Aksu’ya satış tepkisi: “Büyük fiyasko”

Türk pop müziğinin divası Sezen Aksu, 30 albüm ve 21 singledan oluşan müzik kataloğunu 18 milyon dolar (yaklaşık 695 milyon TL) Universal Music Group’a devretti. Büyük yankı uyandıran bu satışa ilişkin Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş’tan tepki …

Tarlada isyan: ‘Biz artık et, süt, yoğurt alamıyoruz’

Aydın’ın Atça beldesinde çilek üreticiliği yapan Türkan Sarıkaya ve yöre halkı, artan maliyetler ve yaşadıkları zorluklar karşısında isyan etti. Tarlada çalışan işçilerden biri ise günlük 700 lira yevmiye aldığını belirterek, “Biz artık et, süt, yoğurt alamıyoruz. Her şey çok pahalı. Ev kiraları 10-15 bin lira olmuş. Biz de mağduruz, mal sahipleri de” dedi.

Boğaz’ın incisi için 950 milyon lira istediler: Dev köşk için flaş karar

Koza Altın, Bebek’te bulunan gayrimenkulü satışa çıkarmıştı ancak yeterli talep olmayınca iptal edildi. Sahil yolunda denize nazır manzarası kapanmaz nitelikteki köşk 950 milyon lira + KDV’den düşük olmayacak fiyattan ihaleyle satılacaktı. TOPLAM …

Maliye OSB ve şehir giriş çıkışlarını markaja aldı: OSB’lerde 50 bin, yollarda 35 bin denetim

Maliye OSB ve şehir giriş çıkışlarını markaja aldı: OSB’lerde 50 bin, yollarda 35 bin denetim

Bakan Kacır: Yeni sanayi alanları kurguluyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Güneş panelinden ticari araçlara, beyaz eşyadan demir çeliğe pek çok alanda, Avrupa değer zincirlerinin en önemli oyuncusuyuz. 22 yıl önce 36 milyar dolar olan yıllık ihracatımız, bugün 265 milyar dolara ulaştı. Türkiye bugün, Çin’den sonra Orta Avrupa’ya kadar uzanan geniş kuşakta, en fazla ürünü rekabetçi şekilde en fazla ülkeye ihraç edebilen ülkedir” dedi.

Anlaşma sağlanamazsa fatura ağır: AB, ABD mallarına 100 milyar euroluk ek vergi getirebilir

AB, ABD ile ticaret müzakerelerinde ilerleme sağlanamaması halinde, 100 milyar euroluk Amerikan ürününe ek vergi uygulamaya hazırlanıyor. Bloomberg’in aktardığına göre, karşı önlemler yarın üye ülkelerle paylaşılacak ve son liste için bir aylık istişare süreci başlatılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir