Yeni Adliye Binası Açıldı: Hızlı ve Etkin Hizmet Vurgusu

Bakan Tunç: “Yeni Adliye Binası, Hızlı ve Etkin Hizmetin Teminatı Olacak”

KÜTAHYA – Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kütahya’da tamamlanan Adliye Sarayı’nın açılış törenine katıldı. Yaptığı konuşmada şehir adalet altyapısına ve Türkiye’deki yargı reformlarına değinen Bakan Tunç, modern adliye binaları, artan insan kaynağı ve teknolojik dönüşümle adalet sisteminde devrim niteliğinde ilerlemeler kaydedildiğini belirtti.

Yeni adliye binası ile birlikte Türkiye’deki müstakil adalet sarayı sayısının 382’ye yükseldiğini vurgulayan Tunç, 2002 yılında sadece 78 adalet binasının bulunduğunu hatırlattı. Vatandaşların artık çağın gereksinimlerine uygun adalet hizmeti aldığını belirten Tunç, geçmişte apartman dairelerinde hizmet verildiğini ve avukatlardan fotokopi kağıdı istendiğini açıkladı.

Bakan Tunç, adalet sisteminin dijitalleşmesiyle hız ve verimliliğin arttığını dile getirdi. UYAP sistemi, elektronik duruşmalar ve elektronik tebligat uygulamaları sayesinde zaman ve maliyet açısından büyük kazanımlar sağlandığını ifade etti. Elektronik tebligatla 276 milyon gönderim yapıldığını belirten Bakan, bu sistemin çevreye ve bütçeye önemli katkı sağladığını söyledi.

Hakim ve savcı sayısının bugün 25.695’e ulaştığını açıklayan Bakan Tunç, son iki yılda 3.369 yeni hakim ve savcının göreve başladığını ifade etti. Ayrıca, yeni dönemde hakim-savcı yardımcılığı sistemine geçildiğini duyuran Bakan, daha nitelikli bir yargı kadrosu hedeflediklerini belirtti.

“Mahkemeler Artıyor, İhtisaslaşıyor”

Yargı süreçlerinin hızlanması için son bir yılda 2.623 yeni adli ve idari mahkemenin kurulduğunu belirten Tunç, toplam mahkeme sayısının 8.632’ye yükseldiğini kaydetti. İhtisaslaşma ile yargının daha etkin çalışacağını vurguladı.

Hukuk fakültelerine giriş için başarı sıralaması getirileceğini belirten Bakan Tunç, ikinci öğretimin kaldırılacağını ve meslek liselerinden geçişlerin sonlandırılacağını açıkladı. Bu düzenlemelerin, hukuk eğitiminin kalitesini artırmaya yönelik önemli adımlar olduğunu ifade etti.

2013’te başlayan arabuluculuk sisteminin bugüne kadar 7 milyondan fazla dosyada uygulandığını söyleyen Tunç, 4.5 milyon dosyada uzlaşma sağlandığını ve sistemin yüzde 65 başarı oranına ulaştığını açıkladı.

Kütahya Adalet Sarayı’nın açılışı, dualar eşliğinde Bakan Tunç tarafından gerçekleştirildi. Açılışın ardından yeni binayı gezen Bakan ve protokol üyeleri, yapının modern altyapısını inceledi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / HÜSEYİN EFE – Politika

Related Posts

WhatsApp Özet kullanıma sunuldu: Mesaj kaçırmaya son!

Meta’nın yapay zeka desteği ile kullanıma sunduğu yeni özellik sohbetleri yakalamayı artık çok daha kolay bir hale getiriyor.

TRT 1 canlı izle 24 Haziran: Benfica Bayern Münih maçı TRT 1 canlı yayın izle

2025 FIFA Kulüpler Dünya Kupası C Grubu’nda bu akşam Benfica ile Bayern Münih karşı karşıya gelecek. Saat 22.00’da başlayacak mücadele TRT 1 ekranlarından ve Tabii platformu üzerinden canlı olarak yayınlanacak. TRT 1 canlı yayınını izlemek isteyen ve Benfica Bayern Münih mücadelesindeki önemli dakikaları ve golleri takip etmek isteyenler sayfamızdaki linki kullanmaları yeterli. İşte Benfica Bayern Münih maçı TRT 1 canlı izleme sayfası ve maçtan notlar.

En çok satılan telefonlarda hangi işlemciler yer alıyor?

Kısa bir süre önce en çok satan akıllı telefonlar açıklanmıştı. Bu cihazlarda tercih edilen işlemciler nelerdi?

WhatsApp’a yeni özellik! Her gün 1,5 milyar kişi görecek…

Meta, WhatsApp kullanıcılarını yakından ilgilendiren bir değişikliği hayata geçiriyor. DURUM SEKMESİNDE OLACAK WhatsApp, “Durum” sekmesine reklam ekleyerek işletmelerin potansiyel müşterilere daha kolay ulaşmasını hedeflediğini açıkladı …

Beynin sır perdesi aralanıyor… İşin uzmanları anlatıyor

İnsan beyni, hayal ile gerçek arasındaki farkı ayırt etme konusunda bilim dünyasını şaşırtan bir yeteneğe sahip. Neuron dergisinde yayımlanan çığır açan bir çalışma, beynin bu karmaşık süreci belirli bir bölgedeki aktivite düzeyleriyle çözdüğünü …

Bilim kurgu gerçek oldu! Yapay zeka artık zihin okumaya başladı

Avustralya’nın Sydney Üniversitesi’nden araştırmacılar, düşünceleri beyin dalgalarından okuyarak metne dönüştüren bir yapay zeka modeli geliştirdi. Çalışmada, beyin aktivitelerini ölçen giyilebilir elektroensefalogram (EEG) başlığı kullanıldı. Yapay …