Brent petrolde Kasım 2021’den bu yana en sert düşüş

Bugün Brent petrolün varil fiyatı, dünkü seviyesine göre yaklaşık yüzde 0,68 azalarak 62,57 dolara geriledi. Aynı saatte WTI ham petrolün varil fiyatı ise 59,48 dolardan alıcı buldu.

Petrol fiyatlarındaki düşüşte, dünyanın en büyük iki petrol tüketicisi arasındaki ticaret savaşının neden olduğu talep endişeleri ve piyasalardaki artan arz fazlası etkili oldu.

ABD Başkanı Donald Trump’ın 2 Nisan’da ithal ürünlere ek vergi uygulayacağını açıklamasının ardından, Çin’den gelen misillemeyle birlikte petrol fiyatları 9 Nisan’da son dört yılın en düşük seviyesine geriledi.

Son haftalarda ticaret müzakerelerine ilişkin atılan karşılıklı adımlar bazı iyimserlik yaratsa da değişken tarife politikaları, ekonomik aktivitenin yavaşladığı endişelerine neden oldu.

Talepteki zayıflık ve arz fazlasının birleşmesi, petrol fiyatlarında Kasım 2021’den bu yana en ciddi aylık düşüşe neden oldu. Brent ve WTI ham petrol varil fiyatları yüzde 16’nın üzerinde değer kaybetti.

OPEC ve OPEC+ ülkelerinin üretim artışına devam edeceği beklentisi, arz fazlası endişelerini artırıyor. 8 ülkeden oluşan OPEC+ grubu, 5 Mayıs’ta üretim miktarını belirlemek üzere toplanacak.

Jeopolitik gelişmeler de fiyatları etkiliyor; Rusya-Ukrayna ateşkes görüşmeleri ve ABD ile İran arasındaki nükleer müzakerelerin gerilimi azaltması fiyatları destekliyor.

ABD’de ham petrol stoklarının 3 milyon 760 bin varil arttığı bilgisi, talep endişelerini besleyerek fiyatları aşağı yönlü destekliyor.

ABD Enerji Enformasyon İdaresinin (EIA) resmi stok verilerinin açıklanması bekleniyor.

Uzmanlar, Brent petrolde 70,67 doların direnç, 60,11 doların ise destek seviyesi olarak izlenebileceğini belirtiyor.

Related Posts

Özgür Demirtaş’tan Sezen Aksu’ya satış tepkisi: “Büyük fiyasko”

Türk pop müziğinin divası Sezen Aksu, 30 albüm ve 21 singledan oluşan müzik kataloğunu 18 milyon dolar (yaklaşık 695 milyon TL) Universal Music Group’a devretti. Büyük yankı uyandıran bu satışa ilişkin Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş’tan tepki …

Tarlada isyan: ‘Biz artık et, süt, yoğurt alamıyoruz’

Aydın’ın Atça beldesinde çilek üreticiliği yapan Türkan Sarıkaya ve yöre halkı, artan maliyetler ve yaşadıkları zorluklar karşısında isyan etti. Tarlada çalışan işçilerden biri ise günlük 700 lira yevmiye aldığını belirterek, “Biz artık et, süt, yoğurt alamıyoruz. Her şey çok pahalı. Ev kiraları 10-15 bin lira olmuş. Biz de mağduruz, mal sahipleri de” dedi.

Boğaz’ın incisi için 950 milyon lira istediler: Dev köşk için flaş karar

Koza Altın, Bebek’te bulunan gayrimenkulü satışa çıkarmıştı ancak yeterli talep olmayınca iptal edildi. Sahil yolunda denize nazır manzarası kapanmaz nitelikteki köşk 950 milyon lira + KDV’den düşük olmayacak fiyattan ihaleyle satılacaktı. TOPLAM …

Maliye OSB ve şehir giriş çıkışlarını markaja aldı: OSB’lerde 50 bin, yollarda 35 bin denetim

Maliye OSB ve şehir giriş çıkışlarını markaja aldı: OSB’lerde 50 bin, yollarda 35 bin denetim

Bakan Kacır: Yeni sanayi alanları kurguluyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Güneş panelinden ticari araçlara, beyaz eşyadan demir çeliğe pek çok alanda, Avrupa değer zincirlerinin en önemli oyuncusuyuz. 22 yıl önce 36 milyar dolar olan yıllık ihracatımız, bugün 265 milyar dolara ulaştı. Türkiye bugün, Çin’den sonra Orta Avrupa’ya kadar uzanan geniş kuşakta, en fazla ürünü rekabetçi şekilde en fazla ülkeye ihraç edebilen ülkedir” dedi.

Anlaşma sağlanamazsa fatura ağır: AB, ABD mallarına 100 milyar euroluk ek vergi getirebilir

AB, ABD ile ticaret müzakerelerinde ilerleme sağlanamaması halinde, 100 milyar euroluk Amerikan ürününe ek vergi uygulamaya hazırlanıyor. Bloomberg’in aktardığına göre, karşı önlemler yarın üye ülkelerle paylaşılacak ve son liste için bir aylık istişare süreci başlatılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir