Bilet istifleyen tur acentelerine 20 milyon euro ceza kestiler

Kolezyum Bilet Skandalı ve Tur Operatörlerinin Cezaları

2023 Temmuz ayında başlatılan bir soruşturma sonucunda ortaya çıkan bilgilere göre, 12’den fazla tur operatörü, botlar ve otomatik sistemler aracılığıyla büyük miktarda bilet satın almış ve bu biletleri sadece rehberli turlar veya sıra atlama gibi ek hizmetlerle birlikte yüksek fiyatlarla satmıştır.

Anıtlar ve Çevre Genel Müdürlüğü (ACGM), bu uygulamanın standart fiyatlı biletlerin “önemli ölçüde ve uzun süre kullanılamamasına” yol açtığını belirtti. Turistler, resmi giriş ücreti olan 18 euro yerine zorunlu olarak daha pahalı seçenekleri satın almak zorunda kaldılar.

1997’den 2024’e kadar Kolezyum bilet satışlarını yöneten Kooperatif Kültür Derneği, en ağır cezayı aldı. Toplam 7 milyon euroluk ceza, otomatik bilet istiflemeyi önleyememesi ve biletlerin çoğunu kendi tur paketlerine ayırması nedeniyle kesildi.

İtalya merkezli altı tur operatörü de benzer yöntemlerle turistlerin doğrudan bilet satın almalarını engelledikleri için para cezasına çarptırıldı. Böylece biletler, sahada daha yüksek fiyatlarla satılan turların bir parçası haline geldi.

İtalya Kültür Bakanlığı tarafından işletilen Kolezyum Arkeoloji Parkı’na giriş ücreti yetişkinler için 18 eurodur. Bu fiyatla ziyaretçiler, Kolezyum’un ana katında 20 dakika geçirebilmektedir. Ancak mevcut durumda, bu fiyatla bileti bulmak neredeyse imkansız hale gelmiştir.

2023 yılında 12,3 milyon ziyaretçiyi ağırlayan Kolezyum, yaşanan bu istismardan dolayı büyük ölçüde eleştiri almıştır. Ziyaretçilerin şikayetleri, soruşturmanın başlamasına neden olmuştur.

Related Posts

Özgür Demirtaş’tan Sezen Aksu’ya satış tepkisi: “Büyük fiyasko”

Türk pop müziğinin divası Sezen Aksu, 30 albüm ve 21 singledan oluşan müzik kataloğunu 18 milyon dolar (yaklaşık 695 milyon TL) Universal Music Group’a devretti. Büyük yankı uyandıran bu satışa ilişkin Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş’tan tepki …

Tarlada isyan: ‘Biz artık et, süt, yoğurt alamıyoruz’

Aydın’ın Atça beldesinde çilek üreticiliği yapan Türkan Sarıkaya ve yöre halkı, artan maliyetler ve yaşadıkları zorluklar karşısında isyan etti. Tarlada çalışan işçilerden biri ise günlük 700 lira yevmiye aldığını belirterek, “Biz artık et, süt, yoğurt alamıyoruz. Her şey çok pahalı. Ev kiraları 10-15 bin lira olmuş. Biz de mağduruz, mal sahipleri de” dedi.

Boğaz’ın incisi için 950 milyon lira istediler: Dev köşk için flaş karar

Koza Altın, Bebek’te bulunan gayrimenkulü satışa çıkarmıştı ancak yeterli talep olmayınca iptal edildi. Sahil yolunda denize nazır manzarası kapanmaz nitelikteki köşk 950 milyon lira + KDV’den düşük olmayacak fiyattan ihaleyle satılacaktı. TOPLAM …

Maliye OSB ve şehir giriş çıkışlarını markaja aldı: OSB’lerde 50 bin, yollarda 35 bin denetim

Maliye OSB ve şehir giriş çıkışlarını markaja aldı: OSB’lerde 50 bin, yollarda 35 bin denetim

Bakan Kacır: Yeni sanayi alanları kurguluyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Güneş panelinden ticari araçlara, beyaz eşyadan demir çeliğe pek çok alanda, Avrupa değer zincirlerinin en önemli oyuncusuyuz. 22 yıl önce 36 milyar dolar olan yıllık ihracatımız, bugün 265 milyar dolara ulaştı. Türkiye bugün, Çin’den sonra Orta Avrupa’ya kadar uzanan geniş kuşakta, en fazla ürünü rekabetçi şekilde en fazla ülkeye ihraç edebilen ülkedir” dedi.

Anlaşma sağlanamazsa fatura ağır: AB, ABD mallarına 100 milyar euroluk ek vergi getirebilir

AB, ABD ile ticaret müzakerelerinde ilerleme sağlanamaması halinde, 100 milyar euroluk Amerikan ürününe ek vergi uygulamaya hazırlanıyor. Bloomberg’in aktardığına göre, karşı önlemler yarın üye ülkelerle paylaşılacak ve son liste için bir aylık istişare süreci başlatılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir